registracija prijava sažetka

|

SMITH DAVID MATTHEW, Ruđer Bošković Institute, Zagreb, Croatia

DMS-PP

Dr. David Matthew Smith istaknuti je znanstvenik na području kemije s velikim međunarodnim ugledom koji je u dosadašnjem radu objavio 56 znanstvena članka indeksirana u bazi podataka Web of Science (WoS) citirana više od 1437 puta s H-indeksom 19.

Dužnost ravnatelja Instituta Ruđer Bošković (IRB) preuzeo je u ožujku 2018. godine. Do preuzimanja dužnosti ravnatelje obnašao je dužnost predstojnika Zavoda za fizičku kemiju (ZFK) na IRB-u od ožujka 2016. godine, da bi od travnja do listopada iste godine bio je i posebni savjetnik ministra znanosti, obrazovanja i sporta za istraživanje i razvoj.

Dobitnik je godišnje nagrade Hrvatskog kemijskog društva “Lavoslav Ružička” za 2008. godinu, kao i mnogih drugih stipendija i donacija od kojih se ističu dvije stipendije Zaklade Alexander von Humboldt, uključujući poslijedoktorsku specijalizaciju u Münchenu od 2001. do 2004. godine, te donaciju iste zaklade u obliku računalnog klastera postavljenog na Institutu Ruđer Bošković. Uz redovan rad na IRB-u, od 2009. do 2017. obnašao je i dužnost gostujućeg profesora grozda izvrsnosti ‘Projektiranje naprednih materijala’ na Friedrich – Alexanderovom sveučilištu Erlangen – Nürnberg – FAU u Njemačkoj.

Inače rođeni Australac, ali i naturalizirani hrvatski državljanin, dr. Smith svoju znanstvenu karijeru započinje na Australskom državnom sveučilištu (ANU) u Canberri gdje je 1994. diplomirao kemiju i ekonomiju, a 1995. i magistrirao kemiju. Ističe se i kao dobitnik Dekanove nagrade za kemiju, i to za najbolju doktorsku disertaciju u 2000. godini, a nakon doktorata dolazi na poslijedoktorsko usavršavanje na IRB. Od početka karijere na Institutu, napredovao je kroz sve razine zvanja, od poslijedoktorskog usavršavanja i znanstvenog suradnika, do znanstvenog savjetnika, uključujući i pozicije voditelja Grupe za kvantnu organsku kemiju (GKOK), pomoćnika ravnatelja za međunarodnu suradnju i projekte do predstojnika zavoda.

Od značajnijih projekata u karijeri ističe se ulogom glavnog istraživača (mentora) na projektu Europskog socijalnog fonda u programu za istraživačke stipendije za profesionalni razvoj mladih istraživača i poslijedoktoranada vrijednog 2 milijuna kuna, kao i ulogom voditelja istraživačkog projekta Hrvatske zaklade za znanost (HRZZ) COMPSOLS- MOLFLEX u vrijednosti 900 tisuća kuna, ulogom glavnog istraživača (mentora) na projektu HRZZ-a za izobrazbu novih doktora znanosti i razvoja njihovih karijera vrijednog 480 tisuća kuna, a bio je i voditelj radnog paketa projekta unutar programa FP7 InnoMol ukupne vrijednosti 4,7 milijuna eura.

Dr. Smith je i stalni recenzent mnogih uglednih znanstvenih časopisa te predavač na kolegiju Računarske kemije u okviru poslijediplomskog studija Medicinske kemije na Sveučilištu u Rijeci, kao i mentor studentima poslijedoktorskih, doktorskih i diplomskih studija. Član je i mnogih povjerenstava, uključujući i ono za praćenje hrvatskog sudjelovanja u okvirnim programima Europske unije za znanstveno istraživanje i tehnološki razvoj te povjerenstvo za strateške međunarodne projekte na IRB-u. Sudjelovao je i na 32 glavna i pozvana predavanja na prestižnim međunarodnim znanstvenim konferencijama i institucijama širom svijeta, a i sam je organizator konferencija, simpozija i ostalih edukacija.

Registracija

Prijavite se za sudjelovanje na Kongresu

REGISTRIRAJTE SE

Prijava sažetaka

Rok za slanje sažetaka je 15. rujna 2018.
Ispunjavanje obrasca za prijavu sažetka ne podrazumijeva i registraciju. Za pristup registraciji, kliknite ovdje.

pošaljite sažetak

Vrijeme do kongresa